Hendrickje Stoffels
Unknown-6

Koken, altijd maar koken. Chef-kok Marko Pol dróómt zelfs culinair. Ook als hij niet achter het fornuis staat, pruttelt het tóch in zijn hoofd. In hun restaurant Hendrickje Stoffels komen voor hem en zijn gastvrouw en partner Bianca Mens alle idealen op het gebied van smaak en sfeer bij elkaar. Restaurant Hendrickje Stoffels is gevestigd in een sfeervol pand aan de pittoreske Hoornse haven. Dus geniet van het uitzicht op de Hoofdtoren en de zeesluis.

Vinck | Wijn & Spijshuis
Vinck-glazen-klein-980x350

Ongedwongen genieten bij Wijn & Spijshuis Vinck met een goed glas wijn en verrukkelijke gerechtjes.Vinck Wijn & Spijshuis schenkt 85 wijnen van over de hele wereld. Vinck is er niet alleen voor wijnkenners, maar brengt ook graag niet-wijnkenners in contact met de wereld van de wijn. Het interieur van Vinck Wijn & Spijshuis is een knipoog naar het houten wijnvat.

 

De Tuynkamer
de-kas

In hartje Hoorn is sinds 1998 De Tuynkamer gevestigd. Restaurant De Tuynkamer is een gezellige, altijd vernieuwende en drukke ontmoetingsplaats voor iedereen. Meegaan met de tijd en de gasten laten genieten is wat De Tuynkamer nastreeft. Met haar mooie stadstuin, serre en aparte zitgedeeltes biedt de zaak voor iedereen wat wils. De Tuynkamer staat bekend om de beste huisgemaakte appeltaart van Noord-Holland.

 

Onze kroonjuweeltjes

Hoorn moet je echt een keer beleven! Niet alleen vanwege de oude binnenstad en de mooie haven. In Hoorn kun je letterlijk genieten met sterren. Hoorn beschikt over twee kroonjuweeltjes. Restaurant Lucas Rivé, met de bekende chef kok Lucas Rivé, bekroond met een Michelin ster. En laat je culinair verrassen door chefkok Mark de Korte bij zijn restaurant Marque. Beide restaurants gebruiken seizoensgebonden producten uit eigen streek. 

Lucas Rive
foto5-kleur-1024x545

Haute cuisine in de historisch haven van Hoorn. Laat u gastronomisch verrassen door chefkok Lucas Rive en zijn vrouw Deborah. Een restaurant waar gastvrijheid net zo belangrijk is als gastronomie. Vijf maanden na de opening werd het restaurant al beloond met een Michelin ster. En dat zegt genoeg! Het terras aan de voorzijde biedt een geweldig uitzicht over de oude haven.

Marque
Restaurant Marque | Hoorn

In dit historisch pand wordt een eigenzinnige keuken gevoerd. De culinaire beleving die chef Mark de Korte zijn gasten wil meegeven is gebaseerd op eerlijkheid, verbonden zijn met alles wat de seizoenen te bieden hebben. Zo wordt er in 12 seizoenen gedacht met 12 verschillende degustatie menu’s per jaar.

Restaurant d'oude Waegh
Restaurant d' Oude Waegh | Hoorn

Neem plaats aan een tafeltje voor het raam of bij mooi weer op het terras van Café-Restaurant d’Oude Waegh. Kijk uit over het plein en voel de eeuwenoude sfeer, die deze plek beheerst: de “Roode Steen”, vanouds het middelpunt van de stad voor wat betreft handel, bestuur en rechtspraak. D’Oude Waegh beschikt over een eenvoudige ruime kaart.

Restaurant La Sfida
home02a

Restaurant La Sfida biedt een ruime keuze aan autenthieke Italiaanse gerechten. Er heerst een gezellige, Mediterraanse sfeer. Bij binnenkomst wordt u verwelkomd met een glas Prosecco van het huis. Chefkok Franceso Angliani die de scepter zwaait in de keuken, zorgt samen met zijn team dat alles vers wordt bereid; de pasta’s, het brood en de steenovenpizza’s

Restaurant de Bourgondiër
20180120-20180120-DSC06007

Bij Restaurant de Bourgondiër proeft u alle facetten van het Bourgondisch genieten. De ruime dinerkaart biedt voor ieder wat wils. Het restaurant ligt in de appelhaven en heeft voor de deur een unieke terrasboot liggen. Vanaf het terras op het water kun je heerlijk lunchen of dineren en genieten van één van de mooiste plekjes van de stad.