West Fries Museum
overnachten nabij het West Fries Museum
West Fries Museum

Het Westfries Museum toont de rijkdom van de Gouden Eeuw in meer dan 25 ingerichte stijlkamers. Het museum beschikt over een uitgebreide collectie schilderijen, zilveren sier- en gebruiksvoorwerpen, porselein, schuttersstukken en VOC voorwerpen. Het Westfries Musem is gevestigd in het oude Statencollege, een statig Rijksmonument. De monumentale huisvesting geeft het museum een bijzonder karakter. De collectie en het gebouw vertellen samen het verhaal van de Gouden Eeuw.  Absolute aanrader is het nieuw virtual reality programma. Stap 400 jaar terug in de tijd en ontdek hoe Jan Pieterszoon Coen Batavia stichtte.

Fietsen huren
Fietsverhuur Graaf van Hoorn
Fietsverhuur Graaf van Hoorn

Vanaf april 2020 kunt u leuke retro stadsfietsen van de Graaf van Hoorn huren. Voor € 12,50 per dag kunt u heerlijk fietsen. Het Noord-Hollands landschap is zeer divers en het ontdekken waard! Wij hebben diverse fietsroutes klaarliggen zoals:

    • Pittoreske stadjes aan het Ijsselmeer
    • Verken de mooie Noord-Hollandse dorpen
    • Fietsroute langs de Westfriese omringdijk

Uiteraard kunt u uw eigen fiets stallen in de beveiligde fietsdepot van de Graaf van Hoorn. Het fietsdepot is uitgerust met fietspomp en kleine fietsreperatieset.

Stadswandeling Hoorn
De scheepsjongens van bontekoe | Hoorn
De scheepsjongens van Bontekoe

Wandel langs de monumenten, de haven, musea, winkels en ontdek de leukste plekken van Hoorn! Vraag de Graaf naar de stadswandeling of stap op een elektrisch busje en ervaar en beleef Hoorn op een unieke manier. De enthousiaste chauffeurs nemen u graag mee op tour. Van april tot en met oktober verzorgt Hoorn City Tours een dagelijkse dienstregeling door het centrum van Hoorn.

 

Rondvaren in een Sloep
Watertaxi Hoorn
Watertaxi Hoorn

Ontdek de prachtige historisch stad vanaf het water. Met de watertaxi van Hoorn vaart u langs het cultureel erfgoed en de schipper/gids verteld u onderweg de leukste aneldotes. Tegen een klein bedrag stapt u in voor een uitgebreide vaartocht of u kiest gewoon voor een kort ritje over het water van de ene halte naar de andere halte. Wilt u de sloep exclusief voorzien van schipper/gids met hapjes en dranken dan is dit uiteraard ook mogelijk. Voor ieder moment van de dag hebben wij cateringmogelijkheden. Vraag nu een passende offerte aan.

Stoomtrein vanuit Hoorn
Museumstoomtram Hoorn-Medemblik
Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Een avontuurlijke reis door een andere tijd begint… Geniet van het avontuur en reis mee met deze historische stoomtrein. De stoomtrein rijd tussen Hoorn-Medemblik-Enkhuizen. Je kunt deze stoomtrein ook boeken i.c.m. een tocht over het Ijsselmeer in een historische boot. Op het sfeervolle treinstation ga je 100 jaar terug in de tijd. Neem een kijkje bij het seinhuis en de werkplaats. Vraag voor de mogelijkheden bij de Graaf van Hoorn.

 

Museum van de 20ste eeuw
overnachten nabij het museum
Nostalgie naar vroeger

Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd? Wat was er op radio of televisie te beleven? Op dit soort vragen krijg je in dit nostalgische museum antwoorden.

 

Enkhuizen - Medemblik
Enkhuizen | Graaf van Hoorn
Drommedaris | Enkhuizen

Ontdek Enkhuizen per fiets, auto, boot of trein. Op nog geen 18 km van Hoorn vind je deze  stad met haar rijke geschiedenis. Enkhuizen is een stad waar de tijd hier en daar stilgestaan lijkt te hebben. Binnen de oude vestingwal vind je maar liefst 366 rijksmonumenten, elk met een uniek en boeiend verhaal. Reis nog even verder naar de oudste stad van West Friesland; Medenblik. Zittend op een terrasje in de historisch haven waar prachtige jachten en historisch schepen gebroedelijk naast elkaar liggen.

Onze tip: Beleef het verleden in het Zuiderzeemuseum. www.zuiderzeemuseum.nl

Kaasmarkt in Hoorn | Alkmaar
overnachten nabij de Roode Steen
De kaasdragers tijdens de kaasmarkt

Bezoek tijdens de zomermaanden de traditionele kaasmarkt op de “Roode Steen” in Hoorn of op het “Waagplein” in Alkmaar. Op dinsdagmiddag in Hoorn en vrijdagochtend in Alkmaar her beleef je de kaasmarkt en ga mee terug in de tijd. De marktmeester, kaasdragers, kaaszetters, handelaren, boeren, kaasmeisjes en de wagenmeesters met paard en wagen spelen mee in dit bijzondere en muzikale theaterspel. De show wordt gepresenteerd in het Nederlands, Duits en Engels.

Onze tip: Bezoek dé kaaswinkel van Alkmaar Henri Willig – Magdalenenstraat 4 

Spa & Welness Fort Beemster
Fort Beemster | Spa & Welness
Fort Beemster | Spa & Welness

Op nog geen 20 min. rijden van ons Guesthouse bevindt zich Fort Resort Beemster. Deze Spa & Welness zit in een Unesco Fort monument. Het Fort waar vroeger soldaten gevestigd zaten, is nu omgetoverd tot een unieke Spa & Welness met bijzondere baden en sauna’s. Fort Resort Beemster is een combinatie van stijlvol en duurzaam, ook wel ‘eco-chic’ genoemd. Bijzondere historische stijl kenmerken zijn behouden en door talloze innovatieve toepassingen is het Fort niet alleen een unieke plek maar ook zeer duurzaam. Een voor vele geliefde plek!

Oud Holland
Overnachten nabij Oud Holland | Graaf van Hoorn
Overnachten nabij Oud Holland | Graaf van Hoorn

Ontdek de geschiedenis en traditie van de Nederlandse koopvaardij, visserij en kaasmakerij. Breng een bezoek aan de typische Nederlandse dorpen en herbeleef de geschiedenis. Vanuit Hoorn rij je langs het IJsselmeer en bezoek je de Oud-Hollandse dorpjes alsof de tijd heeft stilgestaan. Edam, Volendam, Marken en Monnickendam, met zijn kerken en houten vissershuisjes. Via de Zaanse Schans ziet u het indrukwekkende schouwspel van de talloze molens en zie waar de molenwieken op volle toeren draaien.

Onze tip: Geniet van een kopje koffie op het terras van het Auberge DamhotelEdam

Amsterdam
Grachten van Amsterdam
Grachten van Amsterdam

Stap in Hoorn op de trein en sta in 30 minuten hartje Amsterdam. Geen enkele stad is zo kleurrijk en veelzijdig als Amsterdam: oude grachten, monumentale panden, en al zijn bijzondere musea. Absolute hoogtepunten zijn het Anne Frank Huis, het Van Gogh, Stedelijk-en het Rijksmuseum. Of ontdek de stad vanaf het water met een rondvaart door de grachten. Amsterdam inspireert zelfs de meest doorgewinterde shopper met grote warenhuizen als de Bijenkorf en Hudson Bay of de talloze kleine gespecialiseerde boutiques in o.a. de Negen Straatjes.

Onze tip: Uiteraard weerstaat een bezoek aan het Tassenmuseum zeker niet – Herengracht 573

 

Bergen aan Zee | Noordzee
Bergen aan Zee
Bergen aan Zee

U zoekt een ongerept strand, dan vindt u zeker wat u zoekt op één van de prachtige zandstranden van Bergen aan Zee op nog geen 40 min. rijden.
Overdag zit je met de voetjes in het zand, relaxen en loungen, genieten van zand en zee. Barefoot chique noemen zij dat. ’s Avonds kun je heerlijk dineren met zeezicht. De chef kok maakt zijn gerechten met authentieke producten veelal afkomstig uit de regio. Uiteraard komt de vis rechtstreeks uit de eigen Noordzee!

Onze tip: Beachclub Hemingway’s, reserveren noodzakelijk